• Mirjam

Vakantie!!


Ik heb vakantie, heerlijk!!! Een paar weken naar Spanje, Zon op m'n gezicht, lekker eten en genieten. Oh ja...... en natuurlijk een beetje aan de slag voor de campers, die eind April voor het eerst de weg op gaan! Dat beetje, blijkt dus steeds best veel; de inrichting nog verder aanvullen, gordijnen ophangen, schilderen, het linnengoed wassen, checken of alles werkt (de barbecue werkt prima ;-), de auto's naar de keuring, enorm veel formulieren invullen bij diverse instanties (Bart kan zo langzamerhand geen loket of wachtrij meer zien). We werken hard, maar met het nodige plezier. Zelfs de badkamer voor de gasten is al klaar. Zo'n douchegordijntje ophangen was even een klus (meten is weten), maar ach, wij voelen ons heuse klusvrouwen en staan na afloop met de armpjes over elkaar een beetje trots te kijken naar het resultaat. Hond Joep kijkt tevreden mee. Hoogste tijd dus om er een paar dagen tussenuit te gaan.... Bart en ik hebben het kampeerbusje van Marielle geleend. Snel wat inkopen gedaan; flesje wijn in de koelkast, de barbecue mee en zijn vervolgens naar het zuiden gereden richting Tarifa. Daar aangekomen blijken we niet de enigen. Op een grasveld aan de zee, net achter de duinen is een plek waar je gratis mag kamperen. Ik krijg een soort van Oerol gevoel Er staat een wirwar aan Campers en ook de diversiteit van de mensen is groot. We zien; families, surfers, honden, kinderen, en hippies Aan de nummerborden te zien komt men uit heel Europa. We pakken ons tafeltje en stoelen en vinden dit een prima plek voor een picknick.

We checken meerdere campings en andere camperplaatsen in de buurt om een beter beeld te krijgen van alle mogelijkheden hier. Daarna vervolgen ons reisje richting Los Caños de Meca. Hier vinden we de camping Faro de Trafalgar. Deze camping ligt aan het strand, dus we gaan lekker een stuk wandelen richting de vuurtoren en zien tegen de avond de zon in de zee zakken.

Op loopafstand zijn er meerdere leuke restaurantjes. Wij kiezen voor Mr Wolf. Dit is een leuk klein pizza restaurantje. De Italiaanse eigenaresse brengt ons een schaaltje huisgemaakte olijven, we drinken een lekker glas rode wijn en delen een overheerlijke pizza. (Voor zo'n 8 tot 12 euro krijg je een houtovenpizza incl. drankje) Na afloop krijgen we ook nog een glaasje limoncello on the house. Onze avond kan niet meer stuk. De volgende dag gaan we na ons ontbijt naar Vejer de la Frontera, een mooi schilderachtig, wit dorpje dat zo'n 20 minuten verderop ligt. Wat ons bevreemd zijn alle ijzeren hekken die voor alle zijstraten zijn geplaatst. Ook hangen er vlaggetjes en veel ramen en deuren zijn met planken afgetimmerd. We gaan maar eens vragen wat er aan de hand is. Stieren rennen!!! Er wordt over een paar uur n stier losgelaten, net als in Pamplona, maar dan op kleinere schaal. Dit willen we meemaken! Om klokslag 15.00 uur wordt hij losgelaten, 500 kilo schoon aan de haak. Het kolossale beest komt op ons afrennen en de adrenaline giert door ons lijf. Groot is ie en we zijn onder de indruk, we rennen achter hem aan en vervolgens hij weer achter ons. We duiken af en toe een portaaltje in en voelen een mengeling van vreugde, ontzag, spanning, maar ook medelijden. Wat een middag!!

We moeten even bijkomen, bestellen iets te drinken en proosten op de stier. Hierna gaan we weer op pad en rijden door de bergen richting Monda waar we een plekje hebben geboekt bij Finca Lagarto. De Nederlandse eigenaresse Ellen heeft hier een fantastische plek gecreëerd We worden hartelijk ontvangen, en mogen zelfs haar zelfgebouwde, sfeervolle huis bewonderen. Ellen's kleinschalige camping (er zijn maar 4 plekjes) vonden we in het boekje "rustiek kamperen" en hoewel we maar 40 minuten van huis zijn krijgen we boven op haar berg tussen de olijfbomen en de wilde bloemen een echt vakantie gevoel!! Finca Lagarto is wat ons betreft een echte aanrader.

Na nog een nachtje lekker slapen rijden we huiswaarts en kunnen we zeggen dat we erg hebben genoten van een minivakantie in onze "werk" vakantie.

Mirjam


62 views0 comments