• Ciprian en Norah

Ervaringen met de camper Monda


In de eerste week van de zomer schoolvakantie in juli hebben m'n dochtertje van 7 en ik samen de "Monda" camper gehuurd. Deze camper is in één woord: FANTASTISCH! Vanwege de krachtige motor (2.8 l diesel) is de Monda een pittige camper die het reizen ontzettend prettig maakt, vooral als je ook wat meer inlands wilt gaan reizen richting bergachtige gebieden, voelt de camper erg aangenaam, makkelijk te besturen en veilig aan. Ook op wat 'krappere' campings is de camper prima te handelen.

Zeker een aanrader om met deze camper rond te reizen en de service van GoSpain is echt super! We zijn van het vliegveld opgehaald en ook weer weggebracht bij vertrek. Bij aankomst bij de Finca hebben we onder het genot van een verkoelend drankje uitgebreid uitleg gekregen over de camper en de omgeving, met tips over de te bezoeken campings en staanplaatsen. Erg vriendelijk en gemoedelijke ontvangst en begeleiding.

Vanuit de relaxte Finca van Karin en Bart in Alhaurin de la Torre (20 min. van Malaga vliegveld) zijn we richting Tarifa gereden, vanuit daar zijn vele mooie campings te vinden langs de kust richting Cadiz (en zelfs verder tot aan de zuidkust van Portugal als je zou willen), maar omdat wij maar een weekje hadden zijn we via een hele fijne camping aan de rand van Ronda weer teruggereden richting Malaga. Met dit rondje hebben we in een weekje een heel mooi stukje van zuid Andalusië kunnen beleven dankzij deze heerlijke camper! De camper is overigens voorzien van een navigatiesysteem, erg handig...

Bij ophalen van de camper hebben we uitvoerig uitleg gekregen over het gebruikt van alle voorzieningen en was de camper voorzien van complete uitrusting en zag er erg verzorgd uit. Mijn advies is om eventueel keuken benodigdheden thuis te laten... de complete uitrusting (incl. schoonmaakartikelen) heeft gezorgd voor een zeer aangename en fijne campervakantie, we hebben letterlijk nergens gebrek aan gehad. Ook een draagbare BBQ-grill incl. gasfles ontbreekt niet (gasfles in te ruilen bij elke camping)

Mijn dochtertje maakte even de opmerking dat een TV'tje leuk was geweest, maar ik had niet voor niets bewust ook de tablet thuis gelaten... ;-)

De koelkast (die overigens zeer goed koelt) was zelfs al een beetje gevuld met genoeg voor een eerste heerlijke lunch met een lekker koel glaasje spaanse cava ;-) Bedankt Karin!

De percolator (espresso koffiezetapparaat) kwam ook heel goed van pas!

Een hele mooie, onvergetelijke ervaring en sterke aanrader voor een heerlijke, onbezorgde campervakantie.

Bart en Karin, heel erg bedankt voor alles en zeker tot ziens!!


200 views0 comments